TRAVEL

Malta; De 5 leukste dingen die je hier gedaan moet hebben

5 tips om je reis naar Malta nóg leuker te maken!

Dit jaar heb ik ervoor gekozen om kerst eens buiten Nederland te vieren. 4 dagen op Malta was genoeg om de meest leuke dingen te doen. Ik geef jou 5 tips zodat je dit niet zal missen op je trip naar Malta.

Tip #1: Huur een auto en rij het eiland rond

Een hele goede tip is om een auto te huren tijdens je verblijf op Malta. Het openbaar vervoer op Malta schijnt niet zo goed geregeld te zijn waardoor je soms onnodig lang staat te wachten. Zonde van je tijd! Want er valt zoveel te doen op dit eiland. Houdt er wel rekening mee dat ze op Malta aan de linkerkant van de weg rijden, als je dit niet gewend bent is het echt even wennen en heel goed opletten. Maar dat maakt het niet dat het ontzettend leuk en makkelijk is om het eiland met de auto te ontdekken. Gebruik de Google maps app en je komt overal waar je maar wilt zijn.

Onze auto is gehuurd bij Europecar. Hierbij moesten wij wel een groot bedrag op onze creditcard reserveren ivm borg. Zorg er dus voor dat je limiet groot genoeg is om het bedrag te reserveren. 

Tip #2: St. Peter's pool

Neem een bezoek aan het prachtige natuurlijk zwembad; St. Peter’s pool. Dit is zo’n mooi verschijnsel en puur gemaakt door de natuur. Wij waren in de winter, maar in de zomer kan het hier niet anders dan heerlijk zijn. Met het prachtige blauwe water dat de pool te bieden heeft en het mooie uitzicht op zee geeft het een heerlijk rustgevend gevoel. Het is absoluut een kijkje waard en moet ik echt aanraden. 

Tip #3: Met de boot naar Gozo

Pak de ferry naar Gozo. Gozo is één van de drie eilanden die deel uitmaken van de eilandengroep Malta. Het is een stuk kleiner dan Malta zelf, maar zeker niet minder waardig. Als je een auto hebt kun je die bij de opstapplaats parkeren, je pakt de ferry voor rond de €5,00 en stapt binnen 10 minuten uit op Gozo. Het korte vaartochtje is prachtig. Zo kom je ook langs het kleinste eilandje Comino waar je de Blue lagoon kan zien. Gozo heeft je veel te bieden, huur bijvoorbeeld een elektrische fiets om het jezelf makkelijk te maken. Hierover vertel ik je meer in de volgende tip.

Tip #4: Huur een fiets op Gozo

Dit is misschien wel de meeste leuke tip. Ons plan was om een scooter te huren, maar bij nader inzien kozen wij ervoor om een elektrische fiets te huren. Dit was de beste keuze tot nu toe! Wat was het gaaf! Voor €25 pp huurden we twee fietsen om het eiland te gaan ontdekken. We fietsen vanaf de oostkant naar de westkant. Omdat tijd bij ons een beetje gelimiteerd was kozen wij ervoor om alleen bepaalde punten te bezoeken. We fietsen eerst naar de hoofdstad Victoria. Heel gezellig klein stadje waar je even lekker kan eten. Het mooie aan een fiets huren is dat je kan gaan en staan waar je wilt. Je hoeft geen parkeerplek te vinden en je bent makkelijker beweegbaar.

Omdat Gozo ontzettend bergachtig is zou ik zeker wel een elektrische fiets aanraden. Het was zo ontzettend leuk om te doen, we hebben heel veel gelachen. We reden door naar de westkant van het eiland om de restanten van de, in 2017 ingestorte, Azure window te bekijken. Maar door de wilde fietstocht lukte het ons niet om daar voor het donker aan te komen en besloten we om terug te fietsen. Ga op tijd naar het eiland toe zodat je genoeg tijd hebt om alles te zien wat je wilt zien. En als je een fiets huurt check dan ook goed of alles werkt, zoals de verlichting. 

Tip #5: Blue Grotto

De tip die zeker niet mag ontbreken is om de Blue Grotto te bezoeken. Dit is een reeks natuurlijke grotten op zeeniveau. Het water wordt door de zon zo mooi opgelicht dat het prachtig blauw is. Daarnaast is het gewoon heel erg mooi om deze natuurlijke grot te bezichtigen. Het is adembenemend als je ziet hoe groot het is en hoe mooi de natuur eigenlijk is. De Blue Grotto kun je vinden aan de zuidkant van Malta. Een mooie foto van deze pracht kan natuurlijk niet ontbreken.

Ben jij al welis op Malta geweest? Deel je tips hieronder, zou ik ontzettend leuk vinden! 

Blijf op de hoogte van mijn reisverhalen door mij te volgen via instagram of facebook!

Liefs en tot de volgende keer !!

Een ander geweldige eiland is Aruba! Lees mijn ervaring op dit prachtige eiland hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.