TRAVEL

Kerstmarkten in Duitsland bezoeken

The most wonderful time of the year

Wat is er nou leuker dan rond de feestdagen een kerstmarkt te bezoeken? Nou 4 kerstmarkten bezoeken in Duitsland! Wij zijn met de auto een stukje door Duitsland gereden om verschillende weihnachtsmarkten te bezoeken. 

Oberhausen

Oberhausen heeft een hele mooie en gezellige kerstmarkt. Het zit bij het winkelcentrum Centro. Je kunt dus overdekt winkelen en daarna meteen de kerstmarkt opduiken. Ik was zelf nog nooit op een kerstmarkt geweest dus ik was wel erg benieuwd hiernaar. Ik vond de markt in Oberhausen zo gezellig en ze hadden echt heel veel keus in eten. Ik vind dat je naar zo’n markt moet gaan voor het eten. Heel lekker om al die, voor mij nog onbekende, soorten lekkernijen te eten. Naast al het eten worden er heel veel andere dingen vanuit de stalletjes verkocht. 

Wij hadden een overnachting geboekt en dus nadat we klaar waren met de kerstmarkt in Oberhausen zijn we naar Ratingen gereden. Hier stond ons hotel Tryp Hotel. Een heel erg fijn hotel, inclusief sauna en ontbijt. Voor een klein prijsje hadden wij dus een heerlijke overnachting. Ratingen centrum was met de auto maar 10 minuten rijden dus zijn wij hier ook nog even wezen kijken én eten. Ook hier stond een kerstmarktje. Deze was heel klein maar ontzettend gezellig opgezet. 

Wij zijn in een heel erg oud Duits huisje gaan eten, Gaststatte Suitbertusstuben. Dit huisje is gebouwd in 1490, reken maar uit hoe oud het al is. Het kraakte aan alle kanten, maar het was zo ontzettend gezellig om hier in te eten. Heel klein en gewoon zo oud. Het is een goed beoordeeld restaurant op Google. Het eten was er redelijk, maar gewoon de beleving op zich was hartstikke leuk. 

*Klik op de foto’s voor vergrotingen

Essen

We zijn de volgende dag naar Essen gereden. Wij kregen Essen als tip van kennissen om heen te gaan. Het weer was niet zo best deze dag, we hadden de hele tijd regen. Maar goed, met een paraplu kom je een heel eind. Ik moet zeggen dat ik de kerstmarkt van essen het minst vond van onze trip. Er stond wel een groot reuzenrad die helemaal verlicht was. 

Wat ik wel heel erg kan aanraden om even te gaan eten is bij Frittenwerk. Wow hier heb je zulke lekkere loaded fries !!! Ik wist echt niet welke ik moest kiezen, uiteindelijk koos ik voor degen met champignons en saus. Ik wou dat we in Nederland een Frittenwerk hadden. 

Dortmund

Last but not least zijn we naar Dortmund gegaan. Dortmund is een vrij grote stad, de kerstmarkt viel dan alles behalve tegen. Ik weet niet of het de gezelligste kerstmarkt is, maar wel de grootste die we bezocht hebben, met maar liefst 300 kramen. Op zondag zijn veel winkels dicht in Duitsland, maar in Dortmund was alles open, het was dan ook ontzettend druk in de stad. We liepen lekker over de kerstmarkt en namen een glühwein. Voor €5 krijg je een beker glühwein, je mag de beker dan houden. Een leuk aandenken aan je kerstmarkten trip. Omdat onze tijd er wel bijna op zat hebben we niet heel lang in Dortmund kunnen lopen. Maar we hebben zeker een groot deel gezien. De kerstboom die ze daar hebben neergezet is echt adembenemend mooi. Het is dan ook de grootste ( 48 meter hoog ! ) gemaakte kerstboom op de wereld. Leuk om van je lijstje te schrappen =)!

Ik zou je zeker aanraden om eens rond de kerstdagen naar Duitsland te gaan. De sfeer is gewoon heel gemoedelijk. En met een lekker glühweintje en een hapje erbij is het heerlijk vermaken.

 

Ben jij al weleens naar een kerstmarkt geweest ? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.