HEALTH

6 redenen om een Himalaya zoutlamp te kopen

Waarom je een Himalaya zoutlamp zou moeten kopen? 

Lees wat de healthy benefits hiervan zijn en waarom het een winterdepressie tegen kan gaan, je slaap kan verbeteren waardoor je minder moe zal zijn en of een Himalaya zoutlamp ook bij jou in huis zou moeten komen.

 

Een Himalaya zoutlamp is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit onze woningen. Naast dat het sfeervol licht geeft zijn het ook nog eens stijlvolle lampen die je in verschillende maten en vormen kunt verkrijgen. Maar is zo’n lamp nou echt gezond en wat doet het nou precies?

 

Wat is een Himalaya zoutlamp?
Een zoutlamp bestaat uit Himalaya zout. Dit zout heeft een hoog natriumchloride gehalte waardoor het een positief effect heeft op het menselijk lichaam. Een roze Himalaya zoutlamp bestaat uit één grote brok zout met binnenin een gloeilamp of een gat waarin je een waxinekaarsje kunt plaatsen. Himalaya zout heeft een gunstige werking op het lichaam en zorgt voor ontspanning. Naast Himalaya zoutlampen zijn er ook zoutlampen gemaakt van steenzout, dit zijn meestal de goedkope namaak zoutlampen en deze lampen hebben geen effect. Zorg er dus voor dat je een roze Himalaya zoutlamp koopt.

 

Hoe werkt een Himalaya zoutlamp?
We weten dat het lichaam zout nodig heeft vanwege de mineralen, algehele gezondheid en hormoonregulatie. Maar dit is gebaseerd op consumptie van zout. Maar hoe werkt een zoutlamp in op je gezondheid? Zout trekt water aan. De theorie is dat zoutlampen de vochtmoleculen uit de omgeving opnemen. In de lucht in onze huizen zitten ook allergenen zoals schimmels en bacteriën. Deze worden ook opgenomen en op die manier wordt de lucht in huis gezuiverd. Aangeraden wordt dan ook om de zoutlamp een paar keer per week met een doekje af te nemen. Ook geven de zoutlampen negatieve ionen af.

 

Negatieve en positieve ionen
Een ion is een elektrisch geladen molecuul. Ionen kunnen zowel positief als negatief zijn. Dit komt door gebrek of een overschot aan een of meer elektronen. De atmosfeer rond de aarde is altijd gevuld met positieve en negatieve ionen.

Positieve ionen:
Hoewel de naam anders doet vermoeden creëren positieve ionen alles behalve positiviteit in je huis. Positieve ionen ontstaan vooral wanneer er gebruik wordt gemaakt van apparaten zoals bijvoorbeeld een magnetron, stofzuiger, föhn, elektrische tandenborstel, airco, maar ook de Wi-Fi straling. Deze apparaten zorgen namelijk voor een verandering in de lucht wat ons belemmert tijdens het ademen en ons kan doen laten hoesten of niezen.

Positieve ionen kunnen ook bijdragen aan stress, moeite met slapen, migraine en astma. Gelukkig zijn er ook negatieve ionen welke de positieve uit balans kan brengen waardoor de lucht weer schoon wordt.

Negatieve ionen:
Negatieve ionen worden gecreëerd door mooie natuurverschijnselen. Bij het horen van een waterval, de brekende zee op de kustlijn of een bliksemschicht laadt en knapt ons lichaam flink op. Onweer in – bijvoorbeeld – een bos creëert 10.000 negatieve ionen per vierkante meter terwijl er tijdens onweer in een drukke stad slechts 100 negatieve ionen per vierkante meter wordt gecreëerd. Wat een bizar groot verschil!

 

Wat zijn dus de voordelen van een Himalaya zoutlamp?

#1 Zoutlampen reinigen en ontsmetten de lucht
Dit is waarschijnlijk een van de meest bekende redenen waarom een meerderheid van de mensen een Himalaya zoutlamp gebruikt. De zoutlamp heeft de mogelijkheid om stof, pollen, sigarettenrook en andere onaangename geurtjes uit de lucht te verwijderen. Je zult je afvragen hoe dit mogelijk is, het is tenslotte maar een gewone gloeilamp.

Himalaya zoutlampen zuiveren de lucht door de kracht van hygroscopen, ze trekken watermoleculen uit de omgeving en absorberen die, alle vreemde deeltjes worden in de zoutkristal getrokken. Als de lamp warm wordt dan verdampt het water en komt het terug in de lucht en de gevangen stofdeeltjes, pollen, rook enzovoorts blijven opgesloten in het zout.

 

#2 Verminderd allergie en astma symptomen
Omdat de Himalaya zoutlamp de microscopische kleine deeltjes stof, huidschilfers van huisdieren, schimmel en andere stoffen uit de lucht trekt kan het plaatsen van een lamp in meerdere kamers in je woning zorgen voor een vermindering in je allergische symptomen. Zelfs mensen die last hebben van astma zouden na een week of twee een groot verschil merken. Himalaya roze zout schijnt goed te zijn voor de luchtwegen er zijn zelfs inhalators met dit als bestanddeel.

 

#3 Verhoog je energie niveau
Het nemen van een rit door het platteland met de ramen naar beneden, tijd doorbrengen op het strand of op een camping zitten in de bergen zijn dingen die energiegevend zijn voor de mens. Zelfs het nemen van de douche is al iets waar je energie van krijgt. Het is geen toeval dat dit allemaal activiteiten zijn die ons blootstellen aan verhoogde concentraties van negatieve ionen. Deze negatieve ionen worden ook gegenereerd in de Himalaya zoutlamp. Het feit is dat positieve ionen ons lichaam futloos maken.

Als je constant het gevoel hebt dat je moe bent en je weet niet waarom, probeer dan eens een Himalaya zoutlamp in je woonkamer of slaapkamer te plaatsen. Na ongeveer een week moet je al een verschil merken.

 

#4 Neutraliseren van Elektromagnetische straling
Tegenwoordig leven de meeste van ons in een metaforische oceaan van elektromagnetische straling die voortkomt uit onze elektronica (televisie, computer, mobiele telefoon, tablet, apparaten, Wi-Fi straling). Terwijl het onzichtbaar is kan de lange termijn effecten van blootstellen aan elektromagnetische straling ernstig zijn. Constante blootstelling aan deze stralingen zorgen voor stressverhoging of chronische vermoeidheid.

De Himalaya zoutlamp helpt de positieve ionen te neutraliseren, houd dus naast al je elektronische apparaten ook een Himalaya zoutlamp in huis om potentieel gevaar van elektromagnetische stralingen te verminderen.

 

#5 Beter slapen
Een ander negatief effect dat voortvloeit uit overmatig blootstellen aan positieve ionen in de lucht is je slaap verlies. Dit gebeurt omdat positief geladen deeltjes bloed en zuurstof naar de hersenen verminderen waardoor je dus onregelmatig slaapt. De Himalaya zoutlampen zijn natuurlijke negatieve ionen die kunnen helpen bij dit probleem. Probeer daarom één lamp in uw slaapkamer te plaatsen zodat de luchtkwaliteit verbetert.

Vergeet niet dat de lamp licht geeft. Als je dus niet kan slapen als je kamer niet helemaal donker is laat de lamp het werk doen voor het slapen gaan.

 

#6 Het kan een winterdepressie verminderen
Door het natuurlijke licht van de lamp kan het de symptomen van een winterdepressie verminderen. Daarnaast zorgen de negatieve ionen voor een betere luchtkwaliteit waardoor je je sowieso beter voelt. De combinatie van het licht en de werking zijn dus perfect om de winter mee door te komen.

 

 Zelf heb ik sinds een tijd ook een lamp in huis staan en ik ben zeer tevreden over de zoutlamp in mijn huis. Ik merk dat mijn energieniveau omhoog is gegaan en dat ik mij rustiger voel. Ik wil er ook nog graag één in mijn slaapkamer plaatsen en ben dan heel benieuwd of ik dan beter mijn schoonheidsslaapjes door zal gaan.
Neem eens een kijkje op Steviahouse.nl voor een mooi groot assortiment in de lampen, in allerlei soorten en maten.

 

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw ervaring van de zoutlampen en of je enig verschil merkt. Laat het mij weten in een comment of stuur mij een mailtje.

 

Bedankt voor het lezen van mijn post en ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren.
Liefs en tot de volgende keer!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.