TRAVEL

Sprookjesachtige stad in Portugal | Castelo Branco

De mozaïek-achtige stoepjes maken het een sprookje

Van plan om naar Portugal te gaan maar wil je graag naar een plek die je nog niet kent? Lees dan snel verder voor dé tip.

Warmste plek
Castelo Branco, een prachtige gemeente in Portugal, eentje waar je waarschijnlijk niet snel naartoe zal gaan als je er nog nooit van gehoord hebt. Het is een prima plek om doorheen te gaan, zeker niet te groot maar ook niet te klein. Wel één waar de zon heel veel schijnt en waar het vaak het warmste plekje van Portugal is. Ik vind het een heerlijke plaats, heel vredig en mooi schoon.

De stoepen
Castelo Branco staat bekend om zijn met zijde geborduurde katoenen beddenspreien, genaamd colchas. Overal in de stad kun je patronen terug vinden in de mozaïeken stoepen die men met de hand gemaakt heeft. Ontzettend creatieve bewerkingen en heel mooi om te zien.

Groen
Je hebt in Castelo Branco prachtige groene tuinen waar je doorheen kunt lopen of even lekker kan gaan zitten om een boek te lezen of even helemaal niks. Dit zijn hele mooie goed onderhouden tuinen waar het heel relaxt aanvoelt.

Prachtig gekleurde gebouwen
Ben jij ook zo gek op die mooie gekleurde gebouwen en huizen die je vaak in het zuiden van Europa tegen komt? Nou ik dus ook ! Deze gebouwen zijn ideaal om foto’s mee te maken om als bijvoorbeeld achtergrond te gebruiken. Je kunt ze dan ook in Castelo Branco hier en daar vinden, ze geven je zo’n een heerlijk sprookjesachtig en vrolijk gevoel.

Kasteel
Castelo Branco, wat wit kasteel betekent, zou niet zo heten als er geen kasteel stond of heeft gestaan. Laat je daarom omhoog leiden naar de ruïnes van het kasteel en Igreja de Santa Maria. Hier kun je een prachtig uitzicht krijgen over de hele stad.

Uitzicht vanaf het kasteel

Eten
Om lekker te gaan eten is er genoeg keus in Castelo Branco. Waar ik het zelf ontzettend heerlijk vind om te eten is bij Churrasqueria do Cansado, een grill restaurant. Het is er heel simpel en vaak bezocht door de werklui uit de buurt, maar geloof mij dat je hier gegeten moet hebben. Alles is super vers voor je bereid en dat alles voor een kleine prijs. Het restaurant krijgt niet voor niets een 4,5 als beoordeling op Google.

 

 

Als je dan toch in Portugal bent is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze plek.
Heb je vragen over Castelo Branco of wat dan ook stel mij deze gerust, ik help je graag !

 

Bedankt voor het lezen, liefs en tot de volgende keer !

 

 

 

 

Ps: Ik zou het leuk vinden als je een comment achterlaat .  

Lees hier wat je allemaal kunt doen als je op Aruba bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.