TRAVEL

Lekker met je vlam een nachtje Rotterdam

Een ultiem weekendje weg in Nederlands grootste haven stad.

Ben je van plan om met je liefde of je beste vrienden een weekendje in Rotterdam vol liefde en avontuur door te brengen? Lees dan snel verder voor een all-around-guide om jouw ervaring onvergetelijk te maken.

Hotel – Boek het hotel met het mooiste uitzicht. Het beroemde Intell Hotel, die precies tegenover de Erasmusbrug ligt, biedt een adembenemende uitzicht van de rivier en de omliggende gebouwen. Wij hebben dit hotel geboekt via Travelbird inclusief een panorama kamer, uitgebreid champagne ontbijt en sauna met zwembad. En dit alles voor maar €50,- pp!

Intell hotel Rotterdam
Ons hotel ( middelste gebouw in het zwart )

Ga de stad in – Rotterdam heeft een moderne centrum vol cultuur, kunst en een eindeloze keuze aan winkels en eetgelegenheden.
In Rotterdam centrum is het makkelijk om met de tram of metro van A naar B te gaan. Dit is makkelijk te plannen via Google Maps, die alles nauwkeurig voor je uitplant. Het centraal station van Rotterdam is een mooi modern gebouw met een gek design, dat elke dag meer dan 110.00 reizigers verwerkt. Nabij zijn er een aantal immense gebouwen waar je leuke foto’s van kunt maken, voel je als toerist in eigen land. Hartstikke leuk om te doen en je hebt hele mooie herinneringen aan je verblijf in Rotterdam.

De Kipgallery –Heb je honger gekregen na je halve marathon door de stad? Kijk even snel op Google Maps waar de dichtstbijzijnde Kipgallery zit, er zijn namelijk twee filialen in Rotterdam. Je kunt hier, zoals de naam al vermoed, gebraden kip eten van de grill op houtskool voor een kleine prijs. Dit is op Portugese wijze gedaan en lekker vers voor je neus bereid. Je kunt er ook extra’s bij bestellen. Om het helemaal af te maken eet je ook nog een verse Pastel de nata, dit geeft je energielevel een boost om Rotterdam verder te ontdekken. 

De Markthal – De markthal, je kent het vast wel van naam. Dit multifunctionele artistieke gebouw gelegen in de buurt van Blaak, is een must see! Het kleurrijke kunstwerk op het plafond is zeer indrukwekkend. Het is het grootste kunstwerk van Nederland en wordt Horn of Plenty genoemd. Je kunt op deze markt allerlei soorten voedsel zien, ruiken en proeven. Van een friet met mayo tot aan Spaanse tapas, noem het maar op. Meer dan 100 diverse kramen met een eigen smaak. Er zijn ook wc’s en een museum te vinden in het gebouw. 

Euromast – Wat je natuurlijk gedaan moet hebben als je in Rotterdam bent is de Euromast bezoeken, de hoogste toren van Nederland. Een ticket kost €9,50 pp en dan kun je tot helemaal in de top van de mast komen, de toren is 185 meter hoog. Zie de foto hieronder om te zien hoe mooi het uitzicht is. Het is even wachten tot je in de werkelijke lift mag die je het prachtige uitzicht biedt, maar het is het wachten waard. Het uitzicht vanuit de mast is ongelooflijk. Je kunt zelfs, geloof het of niet, een aantal koeltorens van Antwerpen in de verte zien.

Euromast Rotterdam
Uitzicht vanuit Euromast

Dit waren mijn tips die je helpen om Rotterdam te bezoeken en je verblijf geweldig te maken.
Heel leuk voor een weekendje weg met je geliefde of gewoon om te gaan shoppen met je vriendin.
Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat en misschien heb je een vraag, stel mij die, ik kan je er misschien wel mee helpen.

Dankjewel en tot de volgende keer !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.