Mijn ontbijt: Havermout !

Haii!!
Ik dacht dat het misschien wel een leuk idee is om mijn doordeweekse ontbijt aan jullie te laten zien.
Op zich super simpel, en echt heel lekker!

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik havermout eerst echt vies vond! Bah, wie eet nou zoiets?!
En dat is toch veel te veel gedoe dat koken in een pannetje, daar heb ik allemaal geen tijd voor in mijn krappe ochtend.
Maar totdat ik zag wat je allemaal kan doen met havermout. Het kan gewoon in de magnetron! En je kunt er eigenlijk zoveel verschillende dingen aan toevoegen, met banaan of appel schijnt het ook erg lekker te zijn.
Ik begon met de versie kaneel en walnoten en natuurlijk een beetje honing. Dit klonk op zich wel lekker en dus ging ik het maar proberen. Want ja, havermout is toch wel heel goed voor je darmpjes en heeft aardig wat positieve kanten voor je gezondheid.

Let’s do this!

Havermout met kaneel en walnoten

 

Ingrediënten:
Sojamelk ( gewone melk kan ook, maar dat vind ik toch minder lekker, beetje plakkerig ofzo )
Havermout
Kaneel
Walnoten
Honing

Een magnetron is ook heel handig om te hebben!

Bereiding:
Ten eerste doe je, een hoeveelheid waarvan je zelf denkt dat het genoeg is, sojamelk in een kom.

20161010_1004501

Hier voeg je havermout aan toe, zoveel je wilt. Hoe meer havermout, hoe dikker het wordt. Wil je dus een cement bak, dan moet je er veel in doen. Ik doe er altijd maar wat in en dan ga ik met mijn lepel roeren om te kijken of ik dit dik genoeg vind. Anders doe ik er nog wat bij.

20161010_1005551
Als je dit gedaan hebt doe je de kom in de magnetron en laat je dit anderhalve minuut draaien op hoogste stand.
Haal het uit de magnetron en roer het nog even goed door, doe er dan de kaneel over, let op dat je niet teveel doet, anders wordt het heel kleverig, geloof me, I’ve been there en het is niet lekker!
Dan doe je er wat walnootjes overheen en een theelepel honing.
Klaar je havermout !

Ik vind het altijd heerlijk met een kop warme thee!

Zo begin ik mijn dagje voor het werk =).

Eet smakelijk!

Wat eet jij graag als ontbijt?

♥♥

 

SOCIAL

Geef een reactie