Havermoutkoekjes

Vandaag heb ik een lekker recept, maar dit keer zijn het KOEKJES !!!
Koekjes zijn altijd lekker, toch?
Ik heb dit koekjes recept gejat uit het boek Rudolph’s bakery, maar ik heb er wel een beetje mijn eigen draai aan gegeven.

Havermoutkoekjes

Ingrediënten ( 12 koekjes ):
60 gram bloem
65 gram havermout
3,5 gram bakpoeder
2 gram kaneelpoeder
Een beetje zout
30 gram roomboter, op kamertemperatuur
50 gram suiker
50 gram donkere basterdsuiker
1 ei
Mespuntje vanillepoeder ( gemalen vanille )
25 gram walnoten in stukjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Meng in een kom de bloem, havermout, bakpoeder, kaneelpoeder, vanillepoeder en het zout door elkaar.
Klop in een andere kom de zachte boter met beide soorten suiker rustig zalvig.
Meng het ei door het botermengsel en laat dit 2 minuten goed mengen.
Voeg nu het bloemmengsel toe en meng het tot een glad beslag. Doe dan de walnoten erbij.
Meng dit met een spatel even goed door elkaar.
Maak nu 12 bolletjes met een ijslepel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ongeveer in 12 minuten gaar. Kijk goed of de koekjes wat donkerder zijn geworden, anders doe je er nog twee minuutjes bij.

Veel plezier met het maken van deze koekjes.

Havermoutkoekjes
Havermoutkoekjes

 

Eet smakelijk!

♥♥

SOCIAL

Geef een reactie