Yogi & Yousef dadels

Als je van dadels houdt dan moet je dit is lezen.
Ik heb namelijk iets heel goddelijks ontdekt.
Echt een heerlijk gezond tussendoortje of lekker bij de koffie.

Op mijn werk verkopen we sinds kort een setje verse dadels van Yogi & Yousef. Ik was wel erg benieuwd en dus probeerde ik is een setje van 3 dadels.
Ik had er hoge verwachtingen van omdat ik al verschillende keren had gehoord dat deze dadels echt heel erg lekker zijn. Verse dadels zijn sowieso lekkerder dan de gedroogde, vind ik.
Voor mijn pauze kocht ik een setje van €1,39, ik nam een hap van een Yogi & Yousef dadel en serieus, ze zijn echt lekker!
Ik kon eigenlijk niet wachten om de andere twee ook te eten maar ik heb ze toch lekker bewaard voor de volgende pauze.
Heb ik weer wat om naar uit te kijken.

Waarom dadels?

Dadels zijn een erg gezonde snack of vervanger voor snoep.
Er zitten natuurlijk vruchtensuikers in, maar dat is nog altijd beter dan de suikers uit de fabriek.
Maar wat nog belangrijker is; dadels zitten bomvol vitaminen.
Deze kleine zoete bommetjes zitten vol met vitamine B-6 dat de hersenfunctie kan verbeteren waardoor je meer informatie kan opslaan.
Het verlaagt ook nog is het triglyceridengehalte. Of te wel het kan deze vet soort verlagen om kans op hartaanval, een beroerte of aderverkalking te verminderen.
Ze zitten vol met vezels waardoor het je weerstand kan verhogen.
Ook hebben ze een bloeddrukverlagende werking omdat ze rijk zijn aan magnesium en kalium.
Nog een mooi ding; dadels kunnen een positief effect op de zwangerschap hebben.
Het verminderd je cholesterol door de vele vezels.
Dadels kunnen de kans op kanker verkleinen. Er zitten heel veel vitamine A en K in die de kans op mond en longkanker verminderen. Ook kan je door het eten van dadels beschermd worden tegen vrije radicalen die schade aan cellen kunnen veroorzaken. De kans op prostaat-, borst-, alvleesklier- en dikke darmkanker wordt zo ook een stuk kleiner.

Zo zijn er nog wel meer goede dingen aan dadels. Ook om af te vallen zijn dadels goed om te eten. Eet er dan maar maximaal twee op een dag. Dit omdat er veel suiker in een dadel zit. Dan kun je de derde dadel lekker bewaren voor morgen ;).

20160930_1800121
Yogi & Yousef dadels

De dadels van Yogi & Yousef zijn 100 % natuurlijk.
Dit is wat ze zelf zeggen:
“Yogi & Yousef bieden heerlijke sukkary dadels vol voedingsstoffen aan, in een handige snackverpakking. Onze dadels zijn zoet en zacht en zijn een supergezonde snack, vol energie en perfect om je dag mee te beginnen of als tussendoortje.

Yogi&Yousef dadels zijn 100% natuurlijk en groeien in de woestijn aan een palmboom. De dadels zijn met zorg geselecteerd voor een optimale smaak en zachtheid. Onze dadels komen van onze eigen dadelpalmen en de palmbomen van boer Abo Turki.

Door voor onze dadels te kiezen, worden verantwoorde dadel landbouw, gezonde werkomstandigheden voor de dadelplukkers en vooral vriendschap tussen culturen ondersteund en bevorderd.”

Ik zeg probeer het eens. Het zal je verbazen hoe lekker ze zijn.

 Ik ben er echt fan van geworden en zal ze zeker vaker eten. Daar word ik blij van!

♥♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.