Portugese stoofpot

Ik heb weer een heerlijk recept voor je! Een recept dat goed past in de herfst, ook al is het buiten nog niet echt herfst, maar het is wel de periode dat je weer zulke heerlijke gerechten kunt gaan maken en eten.
Ik heb dit recept van mijn moeder en ik vind het zo handig dat ik het nu ook lekker zelf thuis kan maken.
Heerlijk met zelfgemaakte patatjes.

Ingrediënten:

2 grote uien
4 teentjes knoflook
1 grote winterpeen
3 laurierblaadjes
Runderriblappen
Portugese chorizo ( of chorizo uit de Hollandse supermarkt )
Peper
Zout
1 blik gepelde tomaten
Peterselie
Olijfolie
Vloeibare boter
Eventueel rode wijn
( gebruik een gietijzeren pan, als je die hebt, anders een braadpan )

20160925_131411_0011

Bereiding:

Het is het lekkerst als je dit gerecht een dag van te voren maakt, al is het natuurlijk niet erg als het dezelfde dag wordt.
Snij de uien en knoflook in stukjes en de winterpeen in blokjes.
Doe olijfolie en boter in de pan en laat het heet worden. Doe dan de uien en knoflook in de pan en laat het aan fruiten.
Dan de peterselie, laurier, gepelde tomaten, zout en peper toevoegen. Laat dit allemaal eventjes goed aan fruiten.
Snij in de tussentijd het vlees in stukken en de chorizo in halve plakjes.
Doe dan het vlees in de pan en laat het vlees een beetje bruin worden. Hierna voeg je de chorizo toe.
Dan is het tijd om de winterpeen toe te voegen.

20160925_1354121

Laat nu alles anderhalf tot twee uur sudderen op heel laag vuur.
Ik kook op gas en bij mij gaat het altijd heel erg hard, ik heb daarom een sudderplaatje gekocht. Deze gebruik ik en dan doe ik de pan op het kleinste pitje op z’n aller zachts. Proef even of je de smaak goed vind.
Et voilà, klaar je stoofpot !

Bom apetite!!

♥♥

SOCIAL

Geef een reactie