Portugese kippenpootjes a la mama

 

Ik heb weer een recept voor je. Dit keer kippenpootjes zoals mijn moeder ze altijd maakt.
Mijn vriend vindt dit altijd erg lekker, vandaar dat ik het ergens verplicht was om het recept over te nemen. Nou ja, ik vind het zelf natuurlijk ook heel lekker.

By the way, het is erg makkelijk om te maken ;).

Ingrediënten ( 2 á 3 personen):

8 kippenpootjes
1 citroen
3 teentjes knoflook
witte wijn of bier
olijfolie
kippenbouillonblokje
paprikapoeder
3 laurierblaadjes

Bereiding:

Zet de oven aan op 200 graden. Pak een steelpannetje en doe hier een laag olijfolie in. Ik vind het moeilijk om de hoeveelheden te zeggen want ik doe het altijd op gevoel. Daarbij hoeft het niet zo piet precies, proeven is de sleutel.
Zet het vuur aan en laat de olijfolie heet worden.
Snij intussen de knoflook in dunne plakjes en voeg alle knoflook toe aan de olijfolie. Doe dan ongeveer 1 á 2 theelepels paprikapoeder in het pannetje. Voeg ook nog wat wijn of bier toe, ongeveer 10 ml, meer mag ook. Het bouillonblokje mag je er ook in doen. Tot slot de laurierblaadjes toevoegen. Laat dit allemaal even pruttelen tot het blokje goed is weggenomen.

20160911_175644_0011Zorg dat het goed rood is van de paprikapoeder en proef of je de smaak goed vind.
Leg in een ovenschotel de kippenpootjes naast elkaar. Snij de citroen in plakjes en leg ze op de kip.

20160911_1802101Zet het vuur uit en giet de inhoud van het pannetje zachtjes over de pootjes heen. Zorg dat je de knoflookstukjes niet op de kip laat liggen anders verbrand dit snel.
Zet de schotel voor ongeveer 50 minuten ( kijk of de kip goed bruin is ) in de oven.

That’s it !

Bom apetite!

♥♥

SOCIAL

Geef een reactie