Hannie’s hamburgers

Daar zijn we weer met een ander lekker maaltje, namelijk hamburgers!
En dan heb ik het over de echte classic hamburgers die ontploffen als je een hap neemt.

Ik zal eerst even kort uitleggen waarom ik ze deze naam heb gegeven ( Hannie’s hamburgers ). Een beetje gek misschien, maar mijn vriend noemt mij altijd Hannie ( vraag me niet waarom ) en als ik hem vraag waar hij trek in heeft, is het antwoord regelmatig; Hannie’s hamburgers!
Zo ! Nu weet jij ook waar het vandaan komt ;).

20160902_163523

Ingrediënten ( voor 2 hamburgers):

2 runderhamburgers
2 volgranenbollen of Italiaanse bollen als je dit lekkerder vind.
2 middelgrote uien
4 plakjes cheddar kaas
1 of 2 tomaten
Rucola sla
Olijfolie

En voor de saus:

2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels ketchup ( of curry )
1 theelepel rode wijnazijn
1 theelepel worcestersaus
Zout
Peper
(eventueel piri piri)
Alles met elkaar mengen en klaar!

Bereiding:

Snij de uien in ringen en de tomaten in plakjes. Doe in een koekenpan wat olijfolie en laat het heet worden. Doe dan de ui ringen in de koekenpan en bak de uitjes tot je ze zelf mooi vind om te eten.

Doe in een grillpan wat olijfolie ( tip: gebruik een kwast om de bovenliggende randen in de smeren ) en laat dit heet worden. Doe nu de hamburgers in de pan en laat ze goed gaar worden. Als de hamburgers bijna gaar zijn leg je er per hamburger 2 plakjes cheddar kaas op, laat dit smelten.

20160902_165519

Snij de broodjes open en smeer de bodem met een beetje van de saus en leg hier wat rucola sla op en de tomaat. Als je de hamburgers goed vind haal je ze uit de pan en leg je ze op de broodjes, dan de uien erop, een dikke klodder saus, deksel van het broodje erop, prikker erin en klaar is je Hannie’s hamburger !

Eet smakelijk!

♥♥

SOCIAL

Geef een reactie